Některé z nich nejsou tak malé, ale bereme je tak, protože spotřebiče z nerezu jsou proti nim opravdu obrovské. Je zde řeč o kuchyňském vybavení, které má za úkol být užitečné při vaření nebo při uskladnění potřeb pro vaření a přípravu ingrediencí. Tyto věci jsou nedílnou součástí každé profesionální kuchyně. Jejich materiál je vysoce kvalitní a precizně zpracovaný. Každá z těchto věcí plní svůj účel na 100 procent a vydrží opravdu hodně dlouhou dobu. Je sice třeba o ně pečovat ale díky této péči jsou o dost odolnější a užitečnější, než kdyby byly vyrobeny z alternativních typů materiálu. Pokud tedy trošku zabrouzdáme do kuchyně, tak si nemůžeme nevšimnout jednoho z těchto pomocníků, který slouží pro chystání potravin anebo pro opláchnutí nádobí po použití. Řeč je tedy o nerezovém dřezu. Nerezové dřezy do profesionálních kuchyní mají opravdu jednoduchý ale léty prověřený design. Jsou hluboké tak aby se v nich dali umýt i vysoké objemy potravin. Mohou také sloužit jako odkládací plocha. Na tento účel se ale více hodí další z pomocníků a tím jsou nerezové regály. Těch je po kuchyni rozmístěno hned několik a slouží primárně k odkládání věcí.

Nerezové nádobí je ale hitovkou malých pomocníků.

Nerezove misky, pánve nebo rendlíky jsou věci, které kuchař potřebuje na vaření hodně často. Nepřetržitě s nimi nějak manipuluje a stále je nutí vydržet i ten největší žár. Proto namáhá jejich materiál na 100 %. Takové nerezové rendlíky jsou ochotné to snášet mnohem lépe než nerezove misky. Misky se totiž na vaření moc nepoužívají ale také jsou schopné snést určitou vysokou teplotu. Bohužel jen po krátkou dobu. Rendlíky jsou k tomu ale uzpůsobeny a výrobci do jejich materiálu vkládají hodně vysoké nároky. Některým se to daří a jiným ne. Klíčem jsou hlavně různé vrstva materiálu, které jej chrání před poškozením žárem. Na nádobí, které je určené pro neustálé profesionální vaření je použit ten nejodolnější materiál a jeho nejlepší ochrana. Díky tomu se ale do výšin šplhá i jeho cena.