Pro přípravu pizzy je potřeba spousta ingrediencí. Dokonce na její přípravu budeme potřebovat i ponorný mixér a perforovaný plech na její upečení. K tomu se ale dostaneme. V první řadě je nutné si najít recept na těsto a kompletně a důkladně jej zpracovat. Po tom, co se nám podaří vyrobit dostatečnou dávku těsta pro všechny přítomné osoby, je nutné jej asi nechat vykynout. To je ale pouze v případě, že si to recept vyžádá. Já osobně používám recept, který si žádá alespoň 45 minut kynutí. Na kynutí používám většinou jenom pokojovou teplotu anebo to dám někde poblíž topení. Jelikož to většinou dělám v létě, tak se mi těsto neprohřívá topením ale sluncem z okna. Pokud bych chtěl ale dělat pizzu v zimě tak mám ohřev při kynutí zajištěn topením. Bohužel to může mít velmi vysokou teplotu, a tak to nemusí vždy být vhodné místo. 

Na co tedy ten ponorný mixér, když už těsto máme?

Jak jsem již slíbil, bude se nám hodit. Jedná se o speciální omáčku na pizzu, kterou si vyrábím z loupaných rajčat. Tyčový mixér gastro (jak se ponorný mixér občas také nazývá) je pro mě velikým přítelem k její přípravě. Je nutné všechny ingredience v omáčce pořádně promíchat a díky němu se mi to daří v rekordním čase. Většinou používám loupaná rajčata, které rozkrájím na kousky a pak do nich přidám nakrájený česnek. Ten dodá omáčce patřičný říz a pizzu rozvoní. Hlavně nezapomínám oregano. To jer klíčem pizzy. Dávám jej jak do omáčky, tak ním pizzu posypu. Tyčový mixér gastro mi potom vše pomůže rozmixovat. Pokud je omáčka příliš hustá a rajčata tedy nepustili moc šťávy, tak ještě přileji trošku vody. Vše zaleží na vzhledu. Dále těsto rozválím na perforovaný plech a potřu pizzu omáčkou. Pokud nevíte, jak vypadá perforovaný plech, klíčová slova „perforovany plech na pizzu“ zadaná do internetového vyhledávače vám jistě poradí. Dále to osadím ingrediencemi dle chuti a posypu dobromyslí (oreganem) a sýrem. Potom na perforovaném plechu dám péct. Peču jako vždy dle receptu. Vše záleží na receptu, který máte. Po upečení necháme zchladnout a pak podáváme.