Klobás je mnoho druhů. Mnoho z nich se hodí pro grilování. Jiné druhy se jí jen tak s chlebem anebo se nakrájí hostům na stůl. Každá obsahuje jiný druh masa a ostatních ingrediencí. Většinou je pojmenováváme podle místa, které dalo jejich vzniku. Pro grilování jsou určené spíše měkké klobásy, které můžou ale nemusí být vyuzené. Jejich vzhled většinou bývá takový syrový, ale není třeba je nutně tepelně upravovat pro to, aby se dali jíst. Speciální grilovací klobásy ale nutné upravit je. Ty jsou totiž opravdu úplně syrové. I když tatarský biftek je syrový taky a nevadí nám ho jíst. Jsou tedy lidé, kteří si dají i grilovací klobásu jen tak. Je to ale na jejich nebezpečí. Pro plnění těchto klobás se používá plnička klobás. Hlavně ve velkovýrobách masných výrobků je plnička klobás hodně užitečná, protože šetří spoustu času. Navíc plní opravdu rovnoměrně a díky tomu je všude stejně náplně.
Plynový gril je nejlepší pomůckou pro grilování.
Grilování je zahrádkářskou oblíbenou činností. Nejlépe, když se sejdou s přáteli a griluje se spousta masa a jiných pochutin. Grilovací a jiné klobásy patří mezi ně. Plynový gril zde nesmí chybět. Elektrický je moc pomalý a gril na brikety nebo jiná tuhá paliva se v dnešní době už moc nevidí. Pokud nemáme žádný gril a dostatečně velkou zahradu tak si jej buď můžeme koupit a dovézt, nebo můžeme dodržet trampské zásady a pomůže nám s tím ohniště. To je vlastně ten nejčistší způsob opékání všeho možného v přírodě. Oheň ze suchého nasbíraného dřeva podpálený trochou papíru nebo zapálený slámou. Při této činnosti je ale nutné dbát na bezpečnost a okolí.