Pokud si chce provozovatel restaurace vybavit moderní, funkční kuchyni, ve které se jeho kuchař bude cítit dobře, díky čemuž bude odvádět dobrou práci a zvyšovat tak i atraktivitu podniku pro zákazníky, je třeba zvolit správný soubor gastronomických zařízení, kterými bude kuchyně disponovat. Řeč je například o úsporných sporácích s efektivním rozložením prostoru, nebo nejmodernějších konvektomatech. Konvektomat lze definovat jako víceúčelovou troubu s několika naprogramovanými režimy, díky kterým si může kuchař ušetřit velké množství času a také dokáží jídlo udělat naprosto jedinečné. Po ochutnání je hned každému jasné, že například kachna pečená v konvektomatu je o poznání lepší než ta z pekáče, či horkovzdušné trouby, jelikož konvektomat dokáže teplo efektivně rozprostřít do celé struktury masa, nikoliv jen směrem od povrchu do středu.
Jak správný konvektomat vybrat?
Rozhodnete-li se pro podnikání v oblasti gastronomie právě v Ostravě, je třeba hledat konvektomaty Ostrava. Jedinečnou značkou, která se touto problematikou zabývá, je Unox. Firma Unox nabízí celou řadu konvektomatů a to od těch menších, až po větší, profesionální, určené do většího provozu. Také se zde lze setkat s pecemi, či kynárnami, které se hodí pro takové podnikatele, kteří chtějí své zákazníky potěšit čerstvými dezerty. Rovněž nelze zapomenout na rubriku Unox chemie, která je určena pro údržbu a správný chod konvektomatů. Převážně pak pro jejich čištění. Je přeci nežádoucí, aby se v jednom jídle vyskytovala vůně, či rovnou zápach z předešlých pokrmů.