Otevřít si v dnešní pokrokové době prosperující restauraci, není opravdu nic jednoduchého a aby měla co nabídnout pro dnešní vybíravou společnost, je třeba do ní nakoupit to správné gastronomické vybavení. Když pronikneme do tajů kvalitní, fungující a prosperující restaurace, hned na první pohled je zřejmé, že prvotní investice do těch nejkvalitnějších zařízení je hlavním klíčem k úspěchu. Dobrou restauraci tvoří tři hlavní aspekty. Kvalitní kuchyně, která je tvořena moderním vybavením a výkonnou kuchařskou silou, dále pak atraktivní prostřední, ve kterém se návštěvník restaurace nachází, jelikož v příjemném prostředí je člověk ochoten utratit více peněz a cítí se tam mnohem více komfortně než v nějaké podřadné hospodě. V poslední řadě je to příjemný a usměvavý personál, díky kterému se návštěvníci cítí jako vítaní hosté na domácí půdě, nikoliv jako cizinci, kteří nemají v této restauraci co pohledávat.

Nesmí se zapomenout na žádný detail.

Pořád ovšem vede aspekt kuchyně, který je v dobré restauraci směrodatný. Hezké prostředí bez dobrého jídla restauraci zkrátka nevyhlásí. A aby bylo možné z obyčejných surovin udělat skvělé jídlo, mnohdy mistrovské dílo, je třeba dát dobrému kuchaři vhodné podmínky k tomu, aby své umění dokázal na talíř přenést. Nikde však není psáno, že veškeré vybavení gastronomie se pohybuje ve statisících, naopak se mnohdy jedná o naprosté banality, bez kterých se ale kvalitní restaurace v dnešní moderní době neobejde. Hovoříme zde například o kvalitních kávovarech, chladících pultech na zákusky, nebo třeba i magnetických držácích na nože. Zapomenout nesmíme ani na kuchařské nože. Není se čemu divit, protože pouze kvalitní nože dokáží vydržet ostré dost dlouho a rozříznout maso tak, aby jej nepotrhaly. Posuneme-li se o cenovou kategorii výše, dostaneme se k víceúčelovým troubám, systematicky uspořádaných kuchyňským deskám, úsporným sporákům, či moderním, v dnešní době velmi využívaným konvektomatům. Důležitou věcí jsoutaké kuchyňské regály, které dokáží efektivně rozdělit prostor, aby kuchař nemusel chodit z jednoho konce kuchyně na druhý, kdykoliv něco potřebuje.