Pro přípravu pizzy v profesionální kuchyni je potřeba opravdu spousta těsta. Toto těsto je nutné později rozdělit na bochánky o stejné velikosti a hmotnosti. Mnoho pizzerií udává přesnou hmotnost produktu po jeho upečení nebo před vložením do pece. To e nutné tedy co možná nejpřesněji dodržet. Pro tyto účely může i v restauračních kuchyních sloužit obchodní váha. Ta je ve většině gastronomických zařízení opravdu nedocenitelným pomocníkem. Obchodní váha do kuchyně ale neobsahuje zařízení na tisk lístků nebo přepočítání kilogramů na peníze. Není tedy nutné tyto prvky nijak dokupovat anebo je shánět u partnerů. Prostě je zde nepotřebujeme. O to je obchodní váha na tyto účely levnější.

Těsto je hlavní základ. Když nemáme těsto, nemáme nic.

V profesionální restauraci je potřeba opravdu spousta těsta. Pro jeho přípravu je tedy potřeba stroj, který toto těsto uhněte do správné podoby. Pizza hnětače jsou tedy ideálními pomocníky pro velkovýrobu lahodné pizzy. Mají mnohdy obrovské nádoby, které jednoduše uhnětou spoustu těsta najednou. Jak již víme z úvodu, toto těsto je nutné rozdělit na jednotlivé porce. Pizza hnětače nám pomohou s jeho obřím množstvím. Není možné hníst jednotlivé porce. Hlavně v profesionálních kuchyních by to bylo velice pomalé a neekonomické. Proto radši investujeme do dvou spotřebičů a máme klid. Můžeme se pak dále věnovat tomu ostatnímu. Příprava ingrediencí na pizzu je už jenom třešničkou na dortu. Jejich kvalita je opravdu důležitá. Proto se musíme snažit, aby potraviny pro přípravu pizzy byly vždy čerstvé a nijak nekazili její chuť. Jinak bychom mohli pohřbít svoje podnikání jednou pro vždy. Pokud zákazníkům nebudou chutnat naše výtvory, nebudou se k nám vracet. To jednoduše znamená, že můžeme už jenom skončit. Nikdo nechce investovat čas a peníze do něčeho, co nevydělává, a tudíž nemá smysl. Proto je nutná hlavně rychlost a kvalitní ingredience. Další je nápad. Musíme na pizzu skládat ingredience, které k sobě ladí a mohli by dávat příjemnou chuť. Zákazník to prostě musí kupovat. Proto je dobré si také vyslechnout jejich názory a poučit se ze svých chyb. Menu, které slouží zákazníkovi a kuchař, který se ním řídí je opravdu obrovský úspěch.