Pro mytí nádobí v profesionálních kuchyních se používají speciální mycí stroje gastro. Mohou to být různé nerezové myčky nádobí, a to buď průchozí anebo obyčejné vestavné. Jistým poddruhem myček je i speciální myčka na sklenice. Všechny tyto přístroje nebo zařízení ať už s obsluhou anebo bez (ruční nebo automatické) patří pod jednu obrovskou skupinu: Mycí stroje gastro. Jedná se o stroje na špinavou práci, protože jsou v dnešní moderní době opravdu nedílnou součástí kuchyně. Není tedy nutné si špinit ruce velmi zdlouhavým mytím nádobí, když to za nás spolehlivě, efektivně, a hlavně mnohem rychleji může udělat myčka nerez.

Nerezové myčky totiž mnohem více vydrží. Jsou ale mnohem dražší.

Myčka nerez je považována za nedílnou součást každé profesionální kuchyně. Ať už vaříme v malé restaurační kuchyni nebo stánku anebo vaříme ve veliké závodní kuchyni, tak je to opravdu výborná volba pro mytí nádobí v našem podniku. Z mnoha druhů jídla nebo z obrovského množství jídla najednou také vzniká ohromná spousta různého nádobí. Se sklenicemi si nejlépe poradí myčka na sklenice. Na ostatní nádobí je tu myčka nerez. Sklenice se obvykle myjí zvlášť protože se snažíme o to, aby se minimalizovalo riziko na jejich rozbití. Navíc se používají mnohem častěji než ostatní kusy nádobí. Pro jejich umytí se tedy hlavně používají myčky na sklenice. K závěru otevírací doby je ale stejně nutné je nechat projet myčkou. Už jenom proto, že ruční myčka na sklenice není zas tak účinná. Zde ale není nutné s nimi manipulovat co možná nejrychleji a jsou tak vcelku v bezpečí. Hlavně co se týče nějakého hrubšího zacházení ve spěchu z toho, že už dochází nádobí. Při manipulaci s tenkostěnnými sklenicemi je také nutné si dávat mnohem větší pozor, než je tomu při manipulaci s těmi ostatními. Tenkostěnné sklenice se také nepoužívají zas tak často a obvykle už jenom pro jejich výjimečnou křehkost se na jejich umytí nepoužívají myčky. Zde zase nastoupí stará dobrá ruční práce umývání nádobí.